Inclusie Guideline 7: Match Cultural Rhythm Worlds

Om de meerwaarde van diversiteit te benutten, is een inclusieve (werk) cultuur nodig. Met de ‘8 guidelines to create an inclusive culture’ kan de belofte van diversiteit (creativiteit, innovatie, kwaliteit) werkelijkheid worden.

#7: Match Cultural Rhythm Worlds

Om inclusiviteit te bereiken zullen mensen met allerlei achtergronden met elkaar samenwerken. Hoe groter de diversiteit, des te meer verschillende communicatiestijlen en culturele achtergronden. Deze richtlijn gaat over hoe mensen zich op elkaar kunnen afstemmen, om misverstanden te minimaliseren en mogelijkheden te maximaliseren.

E zijn vele manieren om naar onze communicatieverschillen te kijken. Ik werk steeds vaker met het verschil in ritme dat bestaat tussen verschillende culturele groepen. Waarbij de vraag is: hoe kunnen we met elkaar in het juiste ritme komen, voor goede communicatie en effectief teamwerk?

In het bovenstaande filmpje een impressie van een keynote speech over diversiteit & ritme werelden.Tijdens deze bijeenkomst gingen mensen staan en actief bewegen op de verschillende ritmes. Dat is echter voor velen een beetje teveel uit de comfort zone. Ik werk ook met publiek dat liever zittend en meer reflectief leert van de ritmes. Neem contact met me op als je meer wilt weten over mogelijke master classes en keynote speeches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *