Jaaroverzicht: Diversiteit en Verandering

De donkere dagen voor Kerst. Nog veel te doen. Bomen sjouwen, administratie afronden, laatste offertes en facturen maken, email inbox nog eens goed doorzoeken naar verloren mailtjes. En natuurlijk terugblikken. Dat hoort erbij.

Persoonlijk heb ik een mooi, intensief en gevarieerd jaar gehad. Een globaal overzicht: in Januari begonnen met een teamcoaching van een internationaal team in Bolivia. Daarna in Nederland een kleine 1500 agenten getraind in het professioneel omgaan met verschillen. Toen een paar weken naar India om een management team van een fabriek te ondersteunen en trainen in een veranderfase. Daarna meer politie en allerlei workshops rondom “Intergrity & Trust” in een internationale context. En toen naar Zuid Afrika om mij verder te bekwamen in Deep Democracy. Tot slot naar London om met Graham Davies te werken aan het perfectioneren van mijn keynote speech “Cultural Rhythm Worlds”. En tussendoor niet te vergeten verschillende kortere trainingsopdrachten over culturele dynamiek. Hmmm, de hoogste tijd voor kerstkransjes en warme chocolademelk!

De komende dagen kunnen we ongetwijfeld op allerlei manieren jaaroverzichten verwachten. En stemmen op ‘de 10 beste …’. Hoewel strikt genomen geen jaaroverzicht, wil ik graag als overzicht de voor sommigen al bekende, maar blijvend inspirerende “Did You Know” meegeven.

En vooral de laatste vraag gaat voor mij mee onder de kerstboom: So what does it all mean? Ik hou me aanbevolen voor antwoorden.

Jitske Kramer is Corporate Anthropologist en zet zich in om de dynamiek van het verschil in organisaties beter te benutten. Zij is auteur van het boek ‘Normaal is anders!’, in de Engelse vertaling ‘Managing Cultural Dynamics’.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. wim koning
    op 22 december 2011 at 20:10

    Hoi superwoman, fijne dagen een heel gelukkig 2012


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *