Masterclasses & Training

trainer-vh-jaarLogo13_DEFJitske Kramer is door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) uitgeroepen tot trainer-van-het-jaar 2013/2014. Jitske verzorgt masterclasses op het gebied van Diversiteit & Inclusie, Deep Democracy en Corporate Antropologie. Voor de laatste twee aandachtsgebieden zijn er open inschrijvingsprogramma’s.


Deep Democracy

logo deep democracy

De Deep Democracy trainingen bied ik ook aan als open inschrijving. Deep democracy is een krachtige methode voor besluitvorming en conflictresolutie met aandacht en waardering voor afwijkende stemmen en perspectieven. In deze training gebruiken we de methode die door Myrna Lewis is ontwikkeld. Interessant voor iedereen die met groepen werkt. Dus voor leiders, docenten, trainers, coaches, consultants, etc. Meer informatie over deze zienswijze, methode en data: www.deepdemocracy.nl.


Corporate Antropologie

zee-7424 kopieDe leergang Corporate Antropologie. Een intensief en in Europa uniek programma waarin je met een antropologische blik leert werken met organisatieculturen. Vanuit je rol als leider, verandermanager, consultant, trainer, coach. Je leert diepgaande verandering van organisatiecultuur te bewerkstelligen. Als je klaar bent met deze leergang zul je nooit meer hetzelfde naar organisaties kijken. Je zult processen sneller doorgronden; patronen écht snappen; belangen van mensen direct door hebben; weerstand kunnen begrijpen en ombuigen; de onzekerheid die gepaard gaat met verandering positief kunnen aanwenden. Meer informatie en data: www.academievoororganisatiecultuur.nl.


‘Harry’ Programma. uTalent – laat de mix werken

vogels anders-witHarry (of Harriet, Fatima, Pierre…) staat symbool voor ‘dat wat anders is’. Voor een andere manier van kijken, het vernieuwende standpunt, de haakse invalshoek, de stem van de minderheid. In gezonde organisaties worden deze andere manieren niet weggedrukt of genegeerd, maar uitgenodigd en benut. Dit noemen we ook wel een ‘inclusieve manier van samenwerken’ of een ‘open werkcultuur’. Over dit onderwerp geven wij lezingen. Ook hebben we een krachtig programma ontwikkeld om diversiteit tot een hoger plan te trekken en een inclusieve werkcultuur te creeeren. Dit programma heet: uTalent – laat de mix werken. En is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. Zie expertise centrum Connect! van onze Academie voor meer informatie over onze visie op dit gebied.

Het uTalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met co-creatie aan de slag te gaan. Werken in teams waar respect is voor elkaar en verschillen benut worden. Door de praktische tools van uTalent te gebruiken, kun je stappen zetten naar meer verbinding in je team en tussen teams. Het uTalent programma maakt verschil, diversiteit en samenwerken op een laagdrempelige manier bespreekbaar, zodat eventuele problemen kunnen worden opgelost.

Een praktische en inspirerende kijk op diversiteit en inclusie. Over kijken vanuit een opvallend perspectief. Zonder automatische piloot. Nieuwsgierigheid. Lef om van de gebaande paden af te wijken. Een kwestie van mentaliteit. Het gewone uitdagen. Vragen stellen. Elke dag. Openstellen. Exploreren. Creëren. Om het veilig te maken om anders te mogen en te kunnen zijn. Om te genieten van elkaars verschillen. En deze te benutten. Inclusief. En/en. Meer informatie en aanvragen www.academievoororganisatiecultuur.nl